28/10-3/12 THE EXHALE INFECTION GOES UNDERGROUND

The Exhale Infection Goes Underground. Långt under glasbruket finner man de mest fantastiska upplevelserna.
Välkommen Underground!

Utställning med glas av Josefine Bravo och filmen ”Emmaboda Glasbruk Andas ut!” av Leonel Elmbro. Vernissagen bjuder på godis, dryck och en utställning du aldrig tidigare sett!

Med Glass Factory & Konsert Underground vill vi skapa förståelse för hur ljud och rumsliga installationer är sammankopplade. Dessa lokaler har hittills varit stängda för allmänheten.

Josefin Bravo

Från Malmö till de mörka skogarna i Småland utvandrade jag för att följa min dröm om att bli glasblåsare. Jag klev rakt in i glasriket och med det så fylldes jag av en ny kreativ lust och en känsla av att hitta rätt. Det är med stor kraft som jag nu med hunger kliver in i denna underbara värld med det heta glaset.

Verken immigrerar letar vidare, tar sina platser och går sina egna vägar med volym, stolthet och brightness. Utmaningar, lust, nyfikenhet, envishet, provokation och ett intensivt teamwork är bränsle för mig.

Lars Bomanson

Född 1982 i Mariehamn (Åland), verksam i Norrköping och Stockholm. Utbildad på SKH och Kulturama. Musikmakare och ljudkonstnär med fokus på sceniskt berättande, intermedialitet och mötet mellan det allmänmänskliga och det efemära. Bomanson har bakgrund som teknikinnovatör, kompositör för barn och unga, pop- och punkmusiker samt ljuddesigner för scen och film.

Leonel Elmbro

Film och ljudmakare

Det här är en film om Emmaboda Glass Factory Underground som en gång var levande, men som nu är övergivet. I filmen färdas man som i en labyrint mellan dåtid och nutid, mellan dröm och verklighet.