Emmaboda Kommun

SAMTAL OM SÖLNING PÅ OLIKA ORTER I GLASRIKET

I samband med utställningen ”På Lunchrasten” som visas på The Glass Factory arrangeras samtal om sölning på olika orter i Glasriket

Datum: 10 oktober Plats: Kulturarvscentrum, Sandvägen 15, Växjö Tid: 18.00

Glasantikvarie Björn Arfvidsson berättar om sölning utifrån föremålen som finns i Smålands museums glasmagasin på Kulturarvscentrum i Växjö. Sölning var något som glasarbetarna gjorde under rasterna. Man sölade för att lära sig glashantverket men också för att förkovra sig och för att vidareutveckla och skapa nytt. Kvällen kommer att handla om både den rika föremålskultur som föddes genom sölning men också om det viktiga utvecklingsarbetet som glasarbetarna gjorde.

Sölning efterlyses! En kväll om sölning.

Datum: 18 oktober Plats: Kosta Folkets hus. Tid: 18.30.

På lunchrasten är en början på ett mycket längre samtal om sölning. Det är första steget i en historieskrivning som har många fler kapitel. Det finns så mycket mer kunskap och föremål. För att fortsätta berättelsen om sölning bjuder vi in till ett samtal om sölning på Kosta Folkets hus den 18 oktober. Det vore fantastiskt att forma en kväll tillsammans där vi delar berättelser men gärna också visar sölningsobjekt. Under kvällen skulle vi vilja höra era berättelser men gärna också dokumentera era sölningsobjekt om du/ni skulle vilja ta med dem.

Sölning efterlyses! En kväll om sölning tillsammans med Konst- och bruksglasföreningen.

Datum: 22 oktober Plats: The Glass Factory. Tid: 18.00

Vi fortsätter att samtala om sölning. Denna kväll är vi på The Glass Factory i Boda. Vi formar tillsammans en kväll där vi samtalar om sölning. Kom med dina erfarenheter av sölning, berättelser om hur det gick till och gärna objekt som du/ni har skapat. Kom till The Glass Factory med dina berättelser och dina objekt.

Vi bjuder på kaffe och gott sällskap.